13 augusti 2014

Mörö till final

 
 
Dagens finne. 21-årige Oskari Mörö stod för en sensationell insats idag när han kvitterade ut en finalplats på herrarnas 400 meter häck i EM i Zürich. Vilken skräll. Jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka.
 
Igår i försöken underskred han för första gången 50 sekunder och idag i ett blåsigt lopp förbättrade han sitt personliga rekord med nästan nio tiondelar. Och inte bara det, Mörös tid i semifinalen, 49.08, är samtidigt ett nytt prydligt finskt rekord. Och med facit i hand, hade den gode Oskari inte snubblat över sista häcken i semin hade hans sluttid börjat på 48....
 
På fredagkväll (kl 20.52) springer således Mörö final. Då sitter jag klistrad framför tv:n. Jag lovar. Skall den unge häckspecialisten ställa till med ett nytt bragdlopp? Orkar han? Ja, jag tror det. Hans fin(n)ish i semin lovar mer.
 
 
 
Nyligen fick jag frågan vilket som är mitt största friidrottsögonblick? Ett spörsmål som jag gillar att vältra mig i. Återkommer.

2 kommentarer:

kicki sa...

130Vilken prestation av Mörö i semifinalen, så det var inte underligt att han var lite mör(!) i finalen. Puhti pois, men han kommer igen, den gode Oskari.

Har varit tvungen att byta bloggportal, då bloggen.fi håller på att krascha. Hann ta en exportfil, men några inlägg är borta. Ny adress: kicki53.wordpress.com

Tommy sa...

Haha! Lite mör var han allt. Mörö öppnade i ett furiöst tempo men orkade inte till slut. 8:a. Vackert så.

Imorgon öppnar Finland medaljkontot. Kan bli två om inte tre.....vi snackar spjut förstås.

Okay, Tack för info. Skall kika in på din nya adress.