27 maj 2014

Perussuomalainen jätkä



Finlands folk har också talat och framförallt röstat i EU-valet 2014. Den stora röstmagneten - han fick faktiskt näst flest - heter Jussi Halla-Aho och representerar Sannfinländarna (finska: Perussuomalaiset), Finlands motsvarighet till Sverigedemokraterna. I det nyss avslutade EU-valet kammade Jussi hem drygt 80.000 röster. Så där bara. På en bräda. Och snart på flyget till Bryssel, med en kompis.

Halla-Aho, 43, har spytt ur sig en massa kränkande skit om olika folkgrupper genom åren och vid flertal tillfällen blivit polisanmäld för övertramp på sin blogg bland annat. Jag har bestämt mig för att inte citera något av honom. Det passar sig inte i skrift. Om ni är intresserade av vad som ramlat ur honom så finns det en uppsjö på nätet eller vad det heter.

Halla-Aho är för övrigt en av de mest kända, om inte den mest kända politiska bloggaren i Finland. Men, han är ingen rasist, enligt hans egen utsago. Han vill bara uttrycka sig i klartext, ja, så att alla skall förstå och inte missa några detaljer i hanses utläggningarna.

EU-kritiska Sannfinländarna, ett kristet sinnat parti, bildades i maj 1995, i resterna av det som en gång hette Finlands Landsbygdsparti, med Veikko Vennamo i spetsen.

Nej, nu skall jag försöka få i mig lite sömn men det kan bli svårt.

2 kommentarer:

lasse postis sa...

??.Landet med näst intill 0% invandring.Har jag missat nå't?.

Tommy sa...

Lasse! Det bor två somalier i Helsingforstrakten. Alla tre är våldtäktsmän, enligt Jussi.

Allvarligt talat. Enligt den preliminära statistiken för år 2013 flyttade 30 300 personer till Finland från utlandet. Av invandrarna var 7 860 finska medborgare. Antalet personer som flyttade till utlandet från Finland var 13 300. När det gäller utlänningar minskade nettoflyttningen något från år 2012 och var i sin helhet ca 17 000 personer (nettoinvandring = invandring - utvandring).

I slutet av 2012 bodde totalt 195 511 utlänningar i Finland, vilket är 3,6 procent av hela befolkningen. Finsk medborgarskap beviljades 2012 till sammanlagt 9 518 personer
(källa: inrikesministeriet i Finland)