17 juni 2013

Snart midsommar

Det rullar på. Alldeles vanvettigt. Det är så. Ingen annan månad går så fort som juni. Snart midsommar. Faktiskt. Redan inkommande helg. Sill å potäter alternativt kåldolmar och kalsipper.
Och vädret sen då. Om vartannat. Ena sekunden gassigt solsken, i nästa, vattenmättad mark. Sockor i sandaler. Tomtar på loftet. Lik i garderoben. Knivar i fickan. Hår på bröstet.

◙ ◙ ◙

Söndagen avslutades framför tv:n. För-VM. Mexiko-Italien. Orkade inte sitta uppe och se nattmatchen. Finns gränser. Töntig turnering. egentligen.  Betyder ingenting, förutom äran då. Och fest. Ja, men då betyder den någonting i alla fall. Förlåt.
Publiken bjuds på öppet spel och det tackar vi för....pärlan från Pirlo. Neymar da Silva Santos Júniors konstspark i lördags. Mumma för oss fotbollsälskare. Mera mål. Sedan är jag imponerad av den italienske backen där, vad-han-nu-heter? Bara 20 och redan en fullfjädrad världslirare- vi snackar Beckenbauer-klass. Genau. Ach so.

◙ ◙

Har för övrigt lite kommentarer på en lista som jag läste i en tidning häromdagen. Till den har jag all anledning att återkomma.


Lär inte bli mer boxning för den tjejen men hon vill tillbaka. Hur skall det gå? Men visst blev vi alla till mans/kvinns/hens lugnade av Fridas besked:

-"Jag är vaken nu och vill inte att ni ska oroa er!"

3 kommentarer:

Ailas sa...

Men visst, juni är absolut den kortaste månaden, kan inte annat än hålla med dig! Sedan får februari säga vad den vill...

Passar på att önska en riktigt trevlig midsommar... eller kanske skulle jag säga "hauskaa juhannusta".

josephzohn sa...

Glad till dig ...

Tommy sa...

Aila: Nå, kiitoksia vaan. Samoin!

Göran: Tack det samma!