8 juni 2013

Burväktare

Han är där nu. I Stanley Cup-final med sitt Boston. Tuukka Rask har varit fullkomligt fenomenal i konferensfinalerna mot ett favorittippat Pittsburgh Penguins (4-0 i matchserien). Stjärnorna Malkin och Crosby lär ha mardrömmar långt framöver.

I dessa fyra matcher har den finske supermålvakten bara krökt ryggen två gånger och hållit nollan vid två tillfällen! Vi snackar matchvinnare. En sann hjälte. Och vem saknar Tim Thomas? Ingen i Boston i alla fall.




Ni som följer med den globala hockeyn känner också till att en annan finsk fantommålvakt, den 32-årige Antero Niittymäki, har tvingats att lägga av med hockeyn på grund av höftledsproblem. 2006 i OS i Turin, om ni kommer ihåg, blev han vald till turneringens mest värdefulla spelare. Vem som vann OS-guldet?

Undertecknad har redan glömt men inte till hundra. Visst, jag har brutit sönder en och annan nyckel under åren. Förstår inte varför jag alltid börjar gråta när detta kommer på tal. Torkar tårarna. Kissar i gräset. Tittar berusat på en karta. Finns hur många parker som helst. Brottas med rastlös hund. Vaknar upp i en blodbuss. Känner en mjuk blöt tass mot min sårade kind. Det är en strumpa. Hur mycket har jag kvar på accesskortet?


Inga kommentarer: