18 maj 2013

Raanta vs Enroth



Av förståeliga skäl är det mycket hockey på bloggen. Om några timmar är det nedsläpp i Globen. Och ni vet redan vem som möts i den första VM-semifinalen. En riktig smällkaramell. Garanterat drag under galoscherna både på och utanför arenan.

Det är ingen underdrift att påstå att målvakten är halva laget. En bra och tät keeper sprider lugn åt försvaret. Tre Kronors Enroth bevisade i torsdags, i kvarten mot Kanada, att så är fallet. Utan hans storspel så vete sjuttsingen om Sverige tagit sig vidare. "Spekulointia" säger en snacksalig passagerare utanför Viking Line-terminalen.

Ovan har ni Antti Raanta, född 12 maj 1989,  som inför årets VM-turnering  inte hade gjort en endaste landskamp. Antti fick sitt definitiva genombrott i årets FM-liga när han med sitt Ässät tog hem pokalen till Björneborg, stadens första guld på 35 år. Raanta är given som förstemålis i Suomidressen.

Raanta är en gladlynt figur som trivs i hetluften. I sin landskampsdebut i Hartwall Arena mot Slovakien höll han nollan. Ingenting tycks bekymra honom. Ett flertal storklubbar rycker i honom. För tillfället är han HIFK:s man.

Frågan är vem som skrattar mest efter dagens semi 1; Raanta eller Enroth?

2 kommentarer:

josephzohn sa...

Inget kan dock skyllas på Ranta .. men det var attan vad bleka ni är i bronsmatchen??

Tommy sa...

Blev lite bättre i tredje perioden men vad hjälpte det. En förhatlig fjärde plats. Jag vet inte vad jag skall skylla på? Tidsomställningen?