13 mars 2013

Globenområdet


Som vi alla vet står en sprillans ny arena snart färdig på Globenområdet  - Tele 2 Arena.  Publikkapaciteten är 45 000 och vid fotbollsmatch 30 000. Det skjutbara taket kan öppnas på 20 minuter och det är bara 6 meter mellan läktare och sidlinje. Helt enkelt, en arena som redan från början är anpassad för framtiden. Wi-fi och hela köret.


Det blir tätt på området. Tele 2 blir således granne med Ericsson Globe, Hovet, Annexet och Skyview. Ett evenemangsområde som heter duga. Med tanke på att Friends Arena redan står klart lär det bli konkurrens om att fylla arenorna här i Stockholm.

Den 22:a augusti 2013 är det invigningskalas på arenan men redan 20:e juli spelar Hammarby mot Örgryte IS. Veckan därpå äntrar nostalgibandet Gyllene Tider scenen. Bengaler!

2 kommentarer:

Martin sa...

Det är ju faktiskt bisarrt hur många arenor det kommer finnas inom bara ett år. Kan man inte fylla befintliga arenor dag in och dag ut vet jag inte riktigt om man ska satsa miljarder på nybyggen. Friends Arena (vilket namn!) är en sak, men Tele2 Arena? Visst, det har ju med rättigheter och sånt. Jag är bara skeptisk =)

Tommy sa...

Vill minnas att Globen - i begynnelsen - fylldes till bristningsgränsen men nu är byggnaden mestadels halvfull/halvtom....tack för kommentar Martin!