18 mars 2013

Film och säkerhet

Namibia är en stat i sydvästra Afrika vid Atlanten. 21 mars 1990 blev landet självständigt från Sydafrika, en självständighet som brukar betraktas som en slutpunkt på södra Afrikas avkoloniseringsprocess.
Windhoek är landets huvudstad och har drygt 322 500 enligt uppgifter från 2011. Tyska språket.

I CinemAfrica - filmfestivalen som  nyligen avslutades här i Stockholm - visades Taste of Rain som är den första spelfilmen som producerats i Namibia. Liv och död är centrala teman i filmen där Nicola Hanekom tydligen skall göra en fantastisk rolltolkning som berör på djupet. Intressant. Den vill jag ju se!
För regi står Richard Pakleppa, som mest är känd för att ha gjort dokumentärer som hyllats både här i Europa och på den afrikanska kontinenten.

Frankie boy

◙ ◙

Publikrekordet för svensk bandy spräcktes ju igår med råge. Finalen går också till historien som matchen som aldrig spelades klart (30 sek kvar och 9-4). Hur som helst, rätt beslut att inte spela av den sista halvminuten.
Sandvikens spelare rasar mot arrangemanget. Jag förstår dem. Beklämmande! Frågan är hur många chanser bajenfansen kan och får bränna? Det är inte första gången som säkerheten kring idrottsarrangemang av den här typen brister i Stockholm. Svensk naivitet. Stockholmssyndrom. Och hur skall det inte bli sen när AIK tar sig an Djurgården på samma arena.....

2 kommentarer:

josephzohn sa...

Håller helt med i ditt bandysnack!
För mycket söderslang och för lite bandytermosar!

Tommy sa...

Tack för det, Göran!