26 juni 2012

Vågor i håret

Efter regn kommer uppehåll. Och efter uppehåll är regnet igång igen. Det svenska junivädret gäckar oss och främjar dialog. Den pinsamma tystnaden kring fikabordet uppstår icke för tillfället. Vädret engagerar oss eller kanske avsaknaden av det. Vanmakten härskar. Surigheten är hög, strumpor likaså. Vi har vårt, här. Nu skiner solen! Di Leva vill inte kvar här nere längre.

Vad är det som händer? Jag har inte alls hängt med i svängarna. Friidrotts-EM i Helsingfors? Va. Hamnat i skymundan av fotbollen helt klart. Märkligt, anser jag, att man klämmer in ett EM så här inför OS i London, sommarens största begivenhet. EM i Helsingfors 2012 är så att säga en generalrepetion för den europeiska eliten inför OS. Dessvärre, de flesta av fixstjärnorna uteblir. Jag kan förstå dem. Europeér med medaljintressen i friidrott vill gärna tävla skadefria i London d v s utan vatten i knäna. Och mycket riktigt ingår inte marathon och gång detta år då det skulle vara för nära OS. Det får bli till en annan gång. Ja, ni hör. Ni kan läsa.
(Givetvis kommer jag att kasta ett extra öga på spjutet. Kval redan imorgon).

Apropå vatten i knäskålar, imorgon skall frisyrgelén fram. Det vankas semifinaler. Första paret ut; Spanien-Portugal. På torsdag möts Tyskland-Italien. Final på söndag.
I'm not so good in tipping men visst ror hem Tyskland hem titeln. Guten Abend.

Inga kommentarer: