7 juni 2012

Anarki och stavproblem

Jag vill höja ett varningens finger för Frankrike i den stundande EM-turneringen. Tror att förbundskaptenen Blanc, tidgare populär spelare i "Les Bleus", är den rätta personen att få stora egon att bli ett slagkraftigt kollektivt. Det var ju lite si och så med den saken senast i Sydafrika-VM 2010 där Domenech inte på långa vägar drog jämnt med sina adepter. Den minnesgode kommer ihåg att Anelka skickades hem efter dispyt med honom. Backen Evra i sin tur (med även nu) pucklade väl på en minst sagt förvånad materialförvaltare och laget uteblev från träningar. Så kan man ju inte ha det.
Här nu innan EM, i träningslandskampen mot Estland, bjöd fransmännen på stor show, vinst 4-0. Ribery (BM) och Benzema (RM) verkar trivas med varann, snabbt och intelligent spel med många vackra kombinationer. Är spelgeniet Nasri (MAN C) dessutom på spelhumör så kan det bli ett riktigt lyckat EM för Di Blå. På skadefronten ser det också ljust ut.
Kan bli ett revanschens mästerskap och en återupprättad heder för fotbolls-Frankrike.
De möter England den 11:e juni i hyperintressant öppningsmatch i grupp D kl.18 (TV4).

EM inleds, om nu ingen visste det, i morgon med matchen Polen-Grekland. Kryss ingen dum gissning.
Namn att lägga på minnet och framför allt stavningen: Blaszczykowski (DMD) - nyckelspelare och lagkapten i Polen. Burväktare Szczesny (ARS) har jag haft med förr.

Inga kommentarer: