21 november 2011

Ullas finska smörgåsar så mycket bättre


Lovade återkomma. Rena matlagningsbloggen. Möen mad, go mad, mad i rättan tid och madaro. Gommens njutningar. Ikväll bjuds det på finska smörgåsar i Ulla Türsch tappning. Ulla hade epitetet Trelleborgsrevyns primadonna under 80- och 90-talet. I dagsläget har jag ingen koll på vad hon gör. Skit samma egentligen! Vi smörjer kråset istället. Receptet erhöll Ulla av sin mor..."ibland åt jag så många att jag till sist spydde upp alltehop!".

Nåväl. Ingredienser enligt följande (4 personer): i hungriga fall dubbel eller tredubbel sats. 4 franskbrödskivor. 1 pkt skivad rökt (gärna spicken) skinka. 4 ägg. Mjöl, lämplig mängd mjölk, till lämplig konsistens margarin.

Tillredning: stek brödskivorna på båda sidorna, skär skinkan i tärningar. Stek äggen och lägg på brödskivan. Fräs skinktärningarna i margarin på stekjärnet, blanda i mjöl och vispa runt, späd med mjölk till önskad konsistens. Häll så såsen över smörgåsarna. Vassegoa, en god lunch eller kvällsrätt. Skölj gärna ner det hela med ett par tre burkar starköl. Smaklig spis! Kallt kylskåp.
Julbordet.
♫ ♫

Funderar vidare på nästa års uppsättning av "Så mycket bättre". Lill Lindfors, Lasse Holm, Nina Persson, Wenche Myhre, Lars Winnerbäck, Dr Alban....njae, jag vet inte.

Inga kommentarer: