21 april 2011

Hockey and Bush

Ännu en i raden av "saft- och bulleturneringar" (citat Ahdrian, Frölunda). Czech Open startar ikväll. Tidschemat är tight och om bara någon vecka startar allvaret med hockey-VM i Slovakien. Turneringen i Tjeckien får anses som träning där Ryssland, Tjeckien, Sverige och Finland har möjlighet att nöta in spelsystem och sånt där larv. Slovakien, ja. Huvudstaden Bratislava har närmare 430 000 invånare och ligger vid Donaus strand, nära statsgräns till Österrike. Jag har även fått det berättat för mig att Bratislava är Lasse Kinchs favoritstad nummer 1.

För Finlands vidkommande ser det hyfsat ut inför VM. Koivu d.y. är tillgänglig och det samma gäller den yngre av Ruutu d v s Tuomo. Två riktiga vinnarskallar där framför allt Mikko Koivu är oerhört nyttig med sina ledaregenskaper. Backsidan blek som vanlig.Jag har svårt att se hur Väänänen och Kukkonen m fl skall rida ut stormen när motståndarna surrar likt bålgetingar runt den blåvita kassen.
Ur nattens NHL-skörd konstaterar jag att Korpikoski är tillgänglig för VM-spel eftersom hans Phoenix är utslaget. Han skall med. Likaså vad beträffar den nyblivne finske HIFK-kaptenen Ville Peltonen. Självklara val.

Inga kommentarer: