19 februari 2010

Kisastudio

Mysigt och tillbakalutat med kommentatorer herrarna Ulfbåge och Grenemark. Fantomerna. Skidskytte. Skojfriskt, ledigt och träffsäkert och ibland alldeles rörigt osammanhängande. Grenemark är mer försiktig av de två. Han tar inte ut någonting i förskott medan Ulfbåge skrålar och väser och brummar på sitt oefterhärmliga sätt: -"Nu är guldet klart!" Grenemark kontrar: -"Alla har inte gått i mål än, Christer" Åskledare "Ostbåge" hugger kobralikt: -"Det spelar ingen roll, Kalle. Guldet är klart!" Igår var Christer mer sprallig än någonsin. Han inledde dialog med sig själv: -"Varifrån kommer alla polskor??....från Polen förstås, he-he-he!".

* * *
"Ofokuserad. Jag vet inte vad jag låg och tänkte på där på vallen!" Skidskytten Carl Johan Bergman var helt under isen igår. En säkerhetsrisk. Han fick ju inte till något skjut överhuvudtaget. 5 minuters tillägg. Ofokuserad? På ett OS. Äh, jag är skeptisk.

Norske skidskytten där har ju när allt kommer omkring ett träffande efternamn: OS. Han borde kanske ändra det till OL men då är jag petig.


* *

I periodpauserna i matchen mellan Norge och USA analyserade den skadade norrmannen Per-Åge Skröder händelserna ute på banan tillsammans med Marie Lehmann och Mikael Renberg. Per-Åge blev tilldelad frågan om hur han tyckte att hans klubbkamrat Foppa såg ut i OS-premiären mot Tyskland. - "Han ser lovande ut!" Svar på tal.


Inga kommentarer: