6 februari 2010

Italienskt lördagsplock med Jussi

Jussi Jokinen är den hetaste NHL-finnen för tillfället men i OS-laget platsar han inte. Nä, si de gör han int'. Inatt avgjorde han återigen för sitt Carolina när Buffalo slogs tillbaka med 4-3. Börjar bli en Jussivana. Den i Kärpät fostrade anfallaren har skrapat ihop 43 pinnar (19+24) och bara 12 upp till sitt personliga poängrekord. Om inget oförutsett inträffar glider han säkerligen förbi detta med råge. Jussi - en finne i praktslag. Hur är det med Jussis klubbkompis Tuomo förresten?!

FINNS HERE OS-LAG
JUKKA JALONENS TRUPP

För övrigt har det hänt en hel del i NHL-cirkusen. Lite plockgodis så här en lördag; OJ spelar numera i New York Rangers och backen Anssi Salmela är tillbaka i Devils. Forwarden Hagmans nya klubbadress skrivs Calgary Flames. Stora snackisen är givetvis ryssen Ilya Kovalchuks klubbskifte från Atlanta Trashers till New Jersey Devils.

* *

What on earth?! Skidåkaren Giorgio Di Centa, 37, vaknar så till liv och prickar in OS-storform av sällan skådat slag. Den gode italienaren är sannerligen på glid i framkanten med tårna på spets. Han var på podiet redan för 13 bast sedan. Igår tog han sin första VC-seger - på 15 km. Piller Pietro tvåa. Prosciutto för hela slanten! Hinner luften gå ur skinkan innan det är dags?

Inga kommentarer: