12 september 2009

FM-ligan 2009/2010

FM-ligan i hockey 2009/2010 startade i torsdags och första omgången fullbordades igår när Ässät förnedrades av Lukko med 1-6. Första omgången blev en målrik tillställning med inalles 37 mål. Största sensationen i torsdags; SAIPA-KÄRPÄT 4-0.

Helsingforslaget JOKERIT är i vanlig ordning en av förhandsfavoriterna till guldet. Även i år ser laget starkt ut. På pappret. I målet hittar vi Juuso Riksman, fjolårets bästa keeper. På backsidan ser det dock lite darrigt ut med Antti-Jussi Niemi som lagets kapten. Forwardssidan är rena smörgåsbordet eller vad sägs om spelare som Esa Pirnes, Jukka Hentunen, Jani Rita och hårt arbetande Juha Lind. Börjar bli dags för ett guld nu.Eller hur, Aravirta? Sist det begav sig var 2002.

Största utmanaren till Jokerit är återigen KÄRPÄT med Jari Viuhkola i spetsen. Jari ådrog sig hjärnskakning i förlustmatchen i torsdags men är säkerligen tillbaka på jobbet inom kort. Viuhkola är en viktig kugge i Uleåborgsteamet. Sedan skall det bli intressant att se om fjolårets succélag KALPA (brons) även i år kan bjuda upp till dans. Räkna inte bort JYP och HIFK. I Pelicans hittar du en gammal bekant vid namn Marko Jantunen.

Inga kommentarer: