8 augusti 2009

Germanwings

Om en vecka startar VM i friidrott i Berlin. Finland skickar en trupp på 19 friidrottare och förbundets officiella målsättning är två medaljer och två poängplaceringar (en plats bland de åtta främsta). I mitt tycke en rimlig målsättning. Finlands starkaste gren är som alltid herrarnas spjut (keihäänheitto) där där alla i kvartetten Pitkämäki, Järvenpää, Wirkkala och Ruuskanen en bra dag har möjligheter att kämpa om medalj. För två år sedan i Osaka fick Finland nöja sig med en medalj och en poängplats. Den starka grenen även då var herrarnas spjutkastning där "Terosarna" Pitkämäki vann efterlängtat guld och Järvenpää fixade en poängplacering genom att sluta åtta. Nu tror jag mycket på Teemu Wirkkala. GULD. Bronset är vikt åt Tero Pitkämäki.

Söndagen den 22 augusti avgörs spjutfinalen men jag vet redan hur den slutar. Sa jag att Andreas tar silvret! Ja. Finska folket håller andan.

I släggan är Karjalainen kapabel att ta sig till final och poängplacering. Evilä i längden kan också hoppa långt men det räcker inte till en framskjuten placering. Konkurrensen i längdhoppsgropen är mördande. Mikaela Ingberg i damernas spjut har bränt sitt bästa krut. En stor överraskning om hon tar sig till final. Keskisalo i hinder är 13:e man på världsrankingen. Han springer in på en fin 7:e plats i hinderfinalen.

Finlands trupp:

Damer

3 000 m hinder
Sandra Eriksson
Höjd
Hanna Grobler
Stav
Minna Nikkanen
Vansessa Vandy
Slägga
Merja Korpela
Spjut
Mikaela Ingberg

Herrar

400 m häck
Jussi Heikkilä
3 000 m hinder
Jukka Keskisalo
Längd
Tommi Evilä
Höjd
Oskari Frösén
Stav
Eemeli Salomäki
Diskus
Frantz Kruger
Slägga
Olli-Pekka Karjalainen
David Söderberg
Spjut
Tero Järvenpää
Tero Pitkämäki
Antti Ruuskanen
Teemu Wirkkala
50 km gång
Jarkko Kinnunen

2 kommentarer:

122dagar sa...

Ja, ett par spjutmedaljer lär det väl bli till finnarna i vanlig ordning.

Tommy sa...

Jajamensann! Teemu en svart häst och en spjutbomb i form av guld....