9 juli 2009

10 centimeter

Minna Nikkanen mår prima idag. Hon höjde det finska rekordet i stav till 445 vid högklassig tävling i Lappo igår. Först skrällde Vandy genom att hoppa och höja rekordet med en centimeter till 436. Kort därefter slog då alltså Nikkanen till och fixade A-gränsen till VM i Berlin med sitt jättehop!! Dramatik.


Stavrekordet höjdes med andra ord 10 centimeter under en och samma kväll. Det är inte längden som är huvudsaken. Höjden spelar roll. Högt över havet och bort emot land och stämmer frekvensen är svenska rekordet 451 i farozonen. Nordiska rekordet lyder annars på 460 och uppstångades av isländskan Thorey Edda Elisdóttir 17 juli 2004 i Madrid.





Det har spekulerats i dagar men nu är det klart. Saku återförenas med sin landslagskompis Teemu. I Anaheim. Ankorna. Koivu har varit Montreal trogen sedan 1995, han har burit kaptensbindeln för sitt kära Canadiens i nio års tid. Nu är det nya tider som gäller. Ny miljö. Nya lagkompisar. Saku har nu äntligen chans att gå långt i Stanley. I Montreal ville det sig aldrig.


Saku har i sanningens namn haft stora skadebekymmer genom åren och Montreal har varit ett lag på dekis i för många år.



Och när nu 100-årsfirande Montreal städar/ storsatsar( bl a nya lirare Gomez och Pyatt) fanns det inte plats för 34-årige Koivu längre! Teemu däremot hoppar jämfota av lycka. Sicken förstaformation Anaheim kan slänga in.


Jag förutsätter att Teemu och Saku lirar i samma. Något annat kan jag inte tänka mig. I laget spelar dessutom en tredje finsk pinne och hans namn heter Petteri Nokelainen. Tror jag inte! SELÄNNE-KOIVU-NOKELAINEN?! Jag ser framemot NHL-säsongen. Kan bli riktigt skojigt.

Inga kommentarer: