8 april 2009

Solkungens Vasa

Hockeyboom. Uppståndelse i förtid?! Feber. Spänd förväntan. Lapp på luckan. Kalabalik. Alla vill ha plåt men alla kommer icke in. Finns ej plats för alla i publiken. Alla snackar hockey i Vasa just nu. På gator och gränder, på puben och i mataffären dryftas Sports förehavanden. Vasa Sport som hockeyförening är på väg mot något stort. Rakt in i hockeyns finrum.

1975-1976 senast Vasa var i högsta serien. Laget leder med 3-2 i matcher mot anrika Ässät och imorgon skall säcken så att sägas sys ihop i hemmahallen i Vasa. Skärtorsdagen. Vinst imorgon och FM-ligan är ett faktum! Jag önskar Tamminens grabbar lycka till! Återkommer redan på Långfredagen med mina Sportminnen.

◙ ◙

Hur går det ikväll, då? 5:7. Färjestad i vinnarhålet med 3-1 i matcher. Nu är det mördarbacke för HÅÅVEE. Voutilainen hade tusendollars igår på straffen men som vi alla vet missade han i konststycket. HV71 orkar icke resa sig än en gång, SM-bucklan till Karlstad! 3-2 och 4-1 i matchserie.

3 kommentarer:

Raggmunk sa...

Hoppas så du har fel ang. kvällens match. Mördarbacken kan ge HV råg i ryggen precis som knäckebröd.
Föresten är väl Vasa Sport just knäckebröd? =)

Tommy sa...

Knäckebröd och taggtråd! Upp till kamp! Jag hoppas att HV71 förlänger finalserien men jag är tveksam till att Davidsson & Co orkar. För många minuter på vissa spelare, Luoma är ju så trött att han knappt hittar till avbytarbåset. Vi får se! Spännande blir det allt.

josephzohn sa...

Mördarbacke som jag letade efter det ordet!! :)

Men hur fel hava du icke!
Det blir 4-2 till HåVeBlå och match på långfredagen, ananars?
Vad har vi annat att se fram emot??
Det där med Louma är fel, såg han på TV alldeles nyss, han käner sig piggare än vanligt, det är nog som så att hans spelstil ser trött ut??