24 april 2009

Corre for ever

Vattusvensken som blev finne med hela Koskenkorvaland. HURRIN som blev du med alla finnar. Frälsaren. Jumala. Psykologen. Glädjespridaren. Magikern. Ledaren. Oraklet. Glasögonbågarnas frontfigur. Kollektivets befrämjare. Fingertoppskänslans mästare. Nödlösningen som blev ett nationalhelgon i Suomi. Hur stort som helst. Ko for it, Corre.

Tack vare VM-guldet 1995 i Globen har Curre för evigt ristat in sitt namn i den finska folksjälen. -"Många i Finland tycker att den egna prestationen är viktigare än hur det går för laget, så vinner man inga guld!" säger Lindström i Sportbladets VM-bilaga. Curre lyckades som sagt var 1995, han fick spelarna att dra åt samma håll och spela som ett lag. Guldet är fortfarande LEJONENS största framgång någonsin. Finland har varit mycket bra under 2000-talet men alltid fallit på mållinjen.

För några år sedan inblandad i mindre glamorösa sammanhang i form av skatteskandal och fick lämna jobbet som tränare i Ilves. Curre dömdes dock aldrig! Huru som helst, du är alltid förlåten, vad du än gör, Curt! Keep up the good work! KUNG - med presidentegenskaper! PRESIDENT - med kungakrona.


Inga kommentarer: