16 mars 2009

Anssi och åtdragna skenor

Kombinerade skidåkaren Anssi Koivuranta säkrade segern i världscupen igår i Vikersund. Grattis! Oturen grinade ju honom i ögonen under VM i Liberece där framgångarna uteblev till stor del beroende på att han insjuknade i feber!
Så här efteråt garvar Anssi åt motgångarna i Liberece men visst är han ändå missnöjd trots segern i totalen eftersom VM:et där var hans stora huvudmål 2009.

Nästa helg bär det av till flygbacken i Planica där han agerar provhoppare åt specialisterna! Tack, cupettan! Kombinerat?! Riktning inom nordisk skidsport som består av tävlingar i backhoppning och längdåkning, där resultaten från båda grenarna räknas samman. Bra med en förklaring där, tycker jag. Icke att förglömma, speedkulan Sami Jauhojärvi tog sin första inviduella VC-seger i blytung femmil som avgjordes i helgen på Granåsen. Imponerande. En efterlängtad seger för finsk herrskidåkning.

-Otäck smäll där på Antti-Jussi Niemi, Leksand, igår. Fy.

- Avgörandets stund är inne. Vinna eller försvinna. HV71 mot Timrå och ena sidan, LHC och Skellefteå och andra sidan! Sjunde och avgörande. Käka puck som gäller. Jag tror inte segersiffrorna skenar (jag försöker vara lite rolig på Lehtonens bekostnad) iväg i vare sig den ena eller den andra kampen. Blir stentufft! Blod, svett och tårar. Nu gäller det att skridskoskruvarna är ordentligt åtdragna för snart smäller det.
Så här går det;

HV71-Timrå 4-2

LHC-SKELLEFTEÅ AIK 5-3

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Vafalls du tippade ju helt rätt :)!!

Antti! Hoppas det går bra för honom!

Tommy sa...

Dra på trissor! Händer inte alltför ofta. Nu blir det till å köpe tres trisslotter:) Starkt av HV71 att vända matchserien mot Timrå till sin fördel. Semin nästa!

josephzohn sa...

Torsdag ..
Huvva ...