23 januari 2009

Anterselva

Jag läser på text-tv och kollar resultatet från herrarnas skidskytte 10 km som avgjordes idag i Anterselva. Lugnt konstaterar jag att finsk herrskidskytte befinner sig en stor svacka eller vad sägs om följande serie; 62 (Puurunen), 68 (Antila), 72 (Mänttäri) och 78 (Kinnunen). Utgående saldo= 280! Skralt katastrofalt! Skitskytte! Finnarna ligger som sagt var lågt för tillfället. Det är i VM som toppformen infinner sig. Skidskyttesporten satsar förresten på att bryta ny mark då man i mitten av februari drar till Sydkorea för VM 2009. Detta blir första gången någonsin som VM arrangeras i Asien. Annars var det roligare läsning med blågula ögon. Ferry tvåa och Bergman fyra! Vann gjorde Emil Hegle Svendsen. Gutten.

-Imorgon dags för semifinalerna i bandy-VM och på söndag är det final mellan Sverige och Ryssland. Nilsson blir den store segerorganisatören och Sverige vinner med 5-3. I bronsmatchen förlorar Laakkonen & Co mot Kazakstan med 4-5! Jo, Finland förlorade igår betydelselös match mot Ryssland med "bara" 3-15!

-Vilken match igår mellan Kroatien och Sverige! VOW. Handboll är kul. Handboll är tufft. Doder är cool och Staffan är hes. Staffans stollar har nå't stort på gång.

2 kommentarer:

josephzohn sa...

Vad säger om en innovation??
Skidspjut??

Tommy sa...

Längdskidåkning + spjutkastning. Skitbra innovation. Först åker man en 7,5 kilometer lång bana och sedan åker man in i stadion med fem spjut på ryggen! Stillastående spjutkastning x 5 och sedan ut på banan igen med snoren hängandes. Längden räknas, träffarna av ovidkommande betydelse. Till på köpet träffar man nya bekantskaper. Där satt den!