6 november 2008

#26 Michelle

Jag stannar kvar i isladan för en stund och in glider plötsligt Michelle Karvinen, 18, född i Danmark. Hon spelar ishockey både i och för Finland och gör det riktigt bra. Hon spås en lysande framtid, en ny Hayley?! För närvarande lirar hon i Esbo Blues, valdes alldeles här i dagarna till månadens spelare (oktober). På nio matcher har hon snickrat ihop ofattbara 36 poäng (15+21) d v s 4 pinnar per ottelu.

Landslagscoachen Hannu Saintula öser beröm över stjärnan Michelle. -"Hon är en komplett spelare!". Hon är en playmaker med både offensiva och defensiva egenskaper. En två-vägs-spelare för att göra historien kort! Michelles dröm är att få representera Finland i OS 2010 i Vancouver. Drömscenariot för henne då är att Finland spöar Kanada i finalen!!

Karjala har redan sparkat igång med matcherna Finland-Tjeckien, 1-1 en bit in i andra. I den andra mellan Ryssland och Sverige är siffrorna runda 0-0, pausvila. Suomi har en intressant första femma i turneringen: Lehtonen-Nummelin-Kapanen S-Pirnes-Kallio. Nummelin?! Just det, Petteri är tebak. Kul.

Inga kommentarer: